ادعای فایننشال تایمز: پوتین برای توافق با ترامپ، دستور توقف حملات در اوکراین را صادر کرد کارمند سابق وزارت جنگ اسرائیل مسئول پرونده ایران در کاخ سفید شد زلنسکی: اشغال کریمه توسط روسیه را به‌رسمیت نمی‌شناسیم عراقچی عازم پکن شد ادعای «ترامپ» درباره حملات آمریکا علیه یمن آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد گروسی: مسئولیت بزرگی بر دوش ماست تا از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم وال استریت ژورنال: ویتکاف دوباره به روسیه می‌رود ایران اتهامات آمریکا و رژیم اسرائیل را درباره نقش ایران در سوریه رد کرد گفت و گوی ترامپ با نتانیاهو درمورد مذاکرات هسته‌ای با ایران ابراز خرسندی قطر از تداوم مذاکرات ایران و آمریکا علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد وضعیت فاجعه‌بار نوار غزه از زبان سخنگوی دبیرکل سازمان ملل رجزخوانی جدید نتانیاهو: ما حملات گسترده‌ای علیه دشمن انجام می‌دهیم / پاسخ ما به حوثی‌ها کوبنده خواهد بود پوتین قانون معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد
پیرمحمد ملازهی، کارشناس مسائل منطقه در گفت و گو با «راهبرد معاصر» پاسخ می‌دهد؛

چرا پاکستان از طالبان حمایت می‌کند؟

پیرمحمد ملازهی، کارشناس مسائل منطقه با اشاره به همراهی پاکستان با طالبان در اشغال کابل، هدف از آن را علاوه بر حل مسئله خط مرزی دیورند، مسئله هند و دسترسی آسان پاکستان به آسیای مرکزی عنوان کرد و گفت: هدف پاکستان این است که نفوذ هند را در افغانستان حذف کند. همچنین دسترسی راحت و بدون مشکل به آسیای مرکزی از دیگر اهداف پاکستان است که امیدوارند از طریق طالبان عملیاتی کنند.
پیرمحمد ملازهی؛ کارشناس مسائل منطقه
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۷ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 August 30
کد خبر: ۱۰۰۰۹۴

 

چرا پاکستان از طالبان حمایت می‌کند؟

 

پیرمحمد ملازهی، کارشناس و تحلیلگر مسائل منطقه در گفت و گو با «راهبرد معاصر»، ضمن اشاره به دیدار سران روسیه و پاکستان درباره تحولات افغانستان گفت: ظاهرا ماموریت جدید وزیر امور خارجه پاکستان این است به کل کشورهای منطقه سفر کند و  این کشورها را تشویق کند تا طالبان را به رسمیت بشناسند. در این فضا سه کشور ایران، چین و روسیه مهم هستند. اینها خارج از مدار تفکر غربی و امریکایی ها حرکت می کنند و به نظر می رسد پاکستان امیدوار است با رایزنی با این کشورها زمینه را برای به رسمیت شناختن طالبان آماده کند. اینکه در عمل چه اتفاقی خواهد افتاد ممکن است طول بکشد.

 

وی افزود: در حال حاضر، دنیای غرب به رغم معامله ای که در دوحه  پیش بردند و با توجه به وضعیتی که در افغانستان پیش آمد همچنین قدرت گیری سریع طالبان از یک سو و جریانی که در فرودگاه کابل شکل گرفت می توان گفت تقریباً تمام نیروهای معتقد به نوعی لیبرالیزم که با غرب هماهنگ بودند در فرودگاه نیستند که از افغانستان خارج شوند، به نظرم می رسد قدری غرب را نسبت به این موضوع دچار تردید کرده که طالبان را به سرعت به رسمیت بشناسد و از این زاویه پاکستانی ها نگران هستند که اگر طالبان به رسمیت شناخته نشوند ممکن است آن جریانی که مقاومت می کند و در پنجشیر شکل می گیرد آن جریان تقویت شود و از یک جاهایی پاکستان نتواند به اهدافی که از این پیروزی قاطع طالبان به دست آورده بهره برداری لازم را به سود خود کند.

 

ملازهی با تاکید بر اینکه پاکستان همراه طالبان در اشغال کابل بود اظهار داشت: تردیدی در این نیست که پاکستان همراه طالبان بود حتی فرمانده جنگ از پاکستان بود. پاکستان چند هدف اصلی در افغانستان دارد که مهمترین هدف ان بحث استراتژیکی هست و تحت هیچ عنوانی از این اهداف کوتاه نمی آید یعنی نمی تواند کوتاه بیاید. یکی مسئله حل خط مرزی دیورند است که افغان ها تاکنون نپذیرفتند ولی پاکستانی ها تلاش کردند افغان ها این موضوع را بپذیرند.

 

این کارشناس مسائل منطقه عنوان کرد: هدف دیگر پاکستان این است که نفوذ هند را در افغانستان حذف کند برای اینکه نفوذ هند به این معناست که پاکستان از دو ناحیه مورد محاصره هند قرار می گیرد. الان پیروزی طالبان، هند را حذف کرده که یک هدف بزرگی است که پاکستان به آن دست یافته است. همچنین دسترسی راحت و بدون مشکل به آسیای مرکزی است از دیگر اهداف پاکستان در افغانستان است که امیدوارند از طریق طالبان عملیاتی کنند.

ارسال نظر